بهگفتهی رصدخانهی جنوبی زمانی که کاوشگر پرتغالی، فردیناند ماژلان، در قرن شانزدهم از نیمکرهی جنوبی عبور میکرد، او و همراهانش از جمله اولین اروپاییها بودند که خوشههایی دایرهای از ستارگان را گزارش دادند. این خوشهها در واقع کهکشانهای کوچکی هستند که کهکشان ما را مانند سیارهای به دور خود میچرخانند و به نام ابرهای کوچک و بزرگ ماژولانی نامگذاری شدند. این کهکشانهای کوتوله باعث گردش راه شیری به دور خود میشوند و گاهی توسط راه شیری بلعیده میشوند. اوایل امسال دانشمندان با استفاده از دادههای ماهواره گایا میلیونها ستاره را شناسایی کردند که روی یک خط باریک شبیه به سوزن در حال حرکت بودند. طبق گزارش تصور میشود که این ستارهها باقیماندهی یکی از همین کهکشانهای کوتوله به نام سوسیس گایا هستند که به داخل راه شیری کشیده شدهاند.
۷. فضای بین ستارهای در راه شیری مملؤ از نوعی ماده روغنی سمی است
فضای خالی بین ستارهها در کهکشان راه شیری پر از نوعی روغن سمی است. این مولکولهای آلی روغنی که بهعنوان ترکیبات کربن آلیفاتیک شناخته میشوند در نوع خاصی از ستارهها تولید میشوند و سپس در اثر انفجارهای سطح ستارهها به فضای بین ستارهای منتقل میشوند. طبق گزارش لیو ساینس، مطالعات اخیر نشان میدهد که این مواد در بین یک چهارم تا نصف فضای بین ستارهای در کهکشان راه شیری وجود دارند و این مقدار در مقایسه با نتیجهی مطالعات قبل پنج برابر بیشتر است. از آنجایی که کربن یک ساختار ضروری از موجودات زنده است وجود این ماده در راه شیری احتمال وجود سیستمهای ستارهای دیگر با موجودات زنده در جای دیگری از کهکشان را تقویت میکند.
۸. راه شیری تا ۴ میلیارد سال دیگر با همسایهاش برخورد خواهد کرد
متأسفانه کهکشان ما جاودان نخواهد بود. طبق مطالعات ستارهشناسان ما با سرعت ۴۰۰ هزار کیلومتر بر ساعت به سمت کهکشان آندرومدا در حرکت هستیم. بیشتر تحقیقات نشان میدهد هنگامی که برخورد صورت میگیرد کهکشان آندرومدا که جرم بیشتری نسبت به کهکشان ما دارد، کهکشان ما را میبلعد. اما پژوهشگران با بررسی دوبارهی جرم آندرومدا دریافتند که آندرومدا تقریبا ۸۰۰ میلیارد برابر خورشید جرم دارد؛ ینی تقریبای برابر جرم راه شیری. این بدان معناست که کهکشانی باقی خواهد ماند که صدمهی کمتری ببیند.
درباره این سایت